İkinci Üniversite Nedir – İkinci Üniversite Okumak
Pek çok öğrenci, okudukları bölümün yanı sıra, bir ya da birden fazla bölüm için arayış içerisinde olmaktadır. Elbette ki, tercih edilen bölümler, okul süresi başladıktan sonra, yanlış bir karar verme düşüncesine kapılmaya sebep olabiliyor. Bunun yanı sıra, eğitim alınan bölümden farklı olarak, iş imkânlarından faydalanmak üzere, ikinci üniversite kapsamında bölümlere göz atmakta faydalı olabiliyor. Pek, bahsedilen ikinci üniversite nedir ve nasıl kayıt olunur?
İkinci Üniversite Okumak
Mevcut eğitim alınan bölüm dışında, farklı bir üniversite ya da farklı bir bölüme yapılan kayıt şeklinde tanımlanabilir. Yine, örgün öğretim gören bir kişinin, açık öğretim fakültesi kapsamında kayıt yaptırabileceği bölümler, ikinci üniversite olarak tanımlanabilmektedir. Örgün öğretim gören ya da örgün öğretimden mezun olmuş her hangi bir kişi, belirlenmiş şartları karşılaması halinde, ikinci bir üniversite için ilgili kurumdan kayıt işlemlerini, kayıt için belirlenmiş tarih aralıklarında yaparak, öğrenim yılının başlaması dahilinde, sınavlara katılabilirler.
Nasıl kayıt yaptırılır?
Açık öğretim fakültesi, farklı üniversiteler dahilinde tercih edilebilmektedir. Genel olarak, Anadolu Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi, ikinci öğretim okumak isteyenlerin tercihleri arasında yer alıyor. Dönemlik olarak belirlenmiş olan harç ücretlerini yatırarak, kayıt tarihleri arasında, ön kayıt işlemlerini gerçekleştirerek, yine belirli tarihler arasında asıl kayıt için kayıt bürolarına giderek, işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Sınava girmek gerekiyor mu?
Örgün ya da mevcut kayıt durumunda olan öğrencinin açık öğretim olarak eğitim almış olmasına göre değişiklik gösterebilir. Fakat öğrenim halinde iken, ikinci üniversite okumak, sınavsız olarak kayıt olunduğu bilinmektedir. Bunun için de, ilgili kurumun, öğrenci işlerini ayarak, daha detaylı bilgi sahibi olunabilir. Web sayfasında verilen içerikler, bilgilendirme amaçlı olup, resmi nitelik taşımamaktadır.
İkinci üniversite kaydı yapmak isteyenlerin, bazı lisans bölümleri arasında şunlara göz atması mümkündür.
İşletme Fakültesi Lisans Programları
- Havacılık Yönetimi
- İşletme (İngilizce)
- İşletme ( Türkçe )
- Konaklama İşletmeciliği
- Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi
İktisat Fakültesi Lisans Programları
- Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
- İktisat
- Kamu Yönetimi
- Maliye
- Uluslararası İlişkiler (İngilizce)
- Uluslararası İlişkiler ( Türkçe )
AÖF Lisans Programları
- Felsefe
- Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
- Sağlık Yönetimi
- Sosyoloji
- Tarih
- Türk Dili ve Edebiyatı
- Yönetim Bilişim Sistemleri